Implementace VPÚ do podmínek vybrané firmy - Pittermannová, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Bakalářská práce pojednává o procesu sledování nákladů a o implementaci vnitropodnikového účetnictví tak, aby měly sledované náklady vypovídající hodnotu pro vedení firmy. Obsahuje varianty, postupy a potřebné informace k utvoření optimálního vnitropodnikového účetnictví.

This bachelor´s thesis deal with procedure of costs monitoring and the manager accounting implementation so that the monitored costs have predicative value for the management. It includes variants, procedures and necessary informations to form the optimum manager accounting in practice.
Internal Accounting Implementation into the Condition of the Selected Firm
Keywords: Jednoduché; prvotní a externí náklady. Fixní a variabilní náklady. Jednookruhový a dvouokruhový systém vnitropodnikového účetnictví. Interní zákazník. Ekonomický systém SAP. Struktura nákladů. Alokace nákladů.; Single; primary and external costs. Fixed and variable costs. Monocyclic and two-circuit system of internal accounting. Internal customer. Business system SAP. Costs structure. Costs allocating.