Virtuální zprovoznění robotického pracoviště pro manipulaci s výrobkem - Lorenc, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou virtuálního zprovoznění pracoviště a zprovozněním komunikačních kanálů k tomu potřebných. V teoretické části popisuje přínosy virtuálního zprovoznění, programování robotů a PLC a koncové efektory robotů. V praktické části se zabývá návrhem koncového efektoru pro robot, virtuálním zprovozněním pomocí programů Process Simulate a TwinCAT 3, komunikací mezi programy a tvorbou programů pro pracoviště.

The diploma thesis deals with the issue of virtual commissioning of the workplace and the commissioning of communication channels needed for this purpose. The theoretical part describes the benefits of virtual commissioning, robot and PLC programming and effectors for robots. The practical part deals with the design of the final robot effector, virtual commissioning using the programs Process Simulate and TwinCAT 3, communication between programs and creation of programs for the workplace.
Virtual commissioning of the robotic workplace for workpiece manipulation
Keywords: Virtuální zprovoznění; Tecnomatix Process Simulate; TwinCAT 3; OPC UA; TCP/IP; Beckhoff PLC; KUKA robot.; Virtual commissioning; Tecnomatix Process Simulate; TwinCAT 3; OPC UA; TCP/IP; Beckhoff PLC; KUKA robot.