Návrh vytápění bytového domu - Hiršová, Denisa (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Moje bakalářská práce se zabývá návrhem vytápění a zajištěním teplé vody pro novostavbu bytového domu. V teoretické části se zaměřuji na otopná tělesa, přičemž se podrobněji věnuji konvektorům. Ve výpočtové části provádím návrh a výpočet tepelných ztrát objektu, následovaný výběrem vhodných otopných těles a posouzením armatur, které jsou součástí systému vytápění a přípravy teplé vody. Jako zdroj tepla navrhuji kondenzačních plynové kotle. Projektová část zahrnuje grafické znázornění navrženého projektu, tedy projektovou dokumentaci na úrovni prováděcí dokumentace projektu. V závěrečné části práce je technická zpráva, která obsahuje kompletní projektovou dokumentaci a přílohy.

My bachelor's thesis focuses on the design of heating and hot water supply for a new residential building. In the theoretical part, I concentrate on heating elements, with a detailed focus on convectors. The calculation part involves the design and calculation of the building's heat losses, followed by the selection of suitable heating elements and the assessment of fittings that are part of the heating and hot water system. I propose using condensing gas boilers as the heat source. The project part includes graphical representations of the proposed project, specifically the project documentation at the level of execution documentation. The final part of the thesis contains a technical report, which includes complete project documentation and appendices.
Heating design of the apartment building
Keywords: Bytový dům; otopná tělesa; plynový kondenzační kotel; příprava teplé vody; otopný soustava; konvektory; vytápění; Apartment building; heating elements; condensing gas boiler; hot water preparation; heating system; convectors; heating