Polyfunkční dům - Jenerál, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Tato diplomová práce řeší návrh novostavby polyfunkčního domu v Moravských Budějovicích, v katastrálním území Moravské Budějovice. Jedná se o třípodlažní nepodsklepenou stavbu, zastřešenou plochou střechou. V prvním nadzemním podlaží se nachází komerční prostory, kadeřnictví a knihkupectví. Ve druhém a třetím podlaží se nachází bytové jednotky. Stavba je navržena z keramických tvárnic tloušťky 300mm a je zateplena kontaktním zateplovacím systémem. Stropní konstrukce jsou tvořeny železobetonovými monolitickými deskami o tloušťce 250mm. Součástí dokumentace jsou i přípojky: pitné vody, elektrické energie, plynovodní přípojka a přípojka splaškové odpadní kanalizace. Dokumentace rovněž řeší zpevněné plochy pro pěší a motorová vozidla. Diplomová práce je zpracována ve formě projektové dokumentace pro provedení stavby.

The Thesis deals with a proposal for a new mixed-used building in the city of Moravske Budejovice in the cadastral area of Moravske Budejovice. The building is a three-floored house without a cellar. The roof of the house is completely flattened. On the first floor, there are commercial rooms, hairdresser´s and a bookshop. Apartments are on the second and third floor. The construction will be built of clay blocks which are 300 mm wide. The insulation of the building is formed by thermal insulation composite system. The ceiling is created by reinforced concrete slabs 250 mm wide. Parts of the documentation are water-supply, electricity, pipeline and waste water pipe. The description of pavement and driveway is included. The Thesis is written as a project to build the construction.
Mixed-use building
Keywords: polyfunkční dům železobetonová deska keramická tvárnice byt extenzivní vegetační střecha kadeřnictví knihkupectví novostavba; mixed-use building reinforced concrete slab clay block flat extensive green roof hairdressers bookshop new building