Mobilní aplikace pro vzdálenou obsluhu fotografických zařízení - Winter, Luca (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Práca sa zaoberá návrhom mobilnej aplikácie na mobilné zariadenia fungujúce na platforme iOS. Účelom aplikácie bude ovládanie fotografických zariadení na diaľku s možnosťou kontroly aktuálneho stavu. Popisuje aktuálne dostupné riešenia a popis navrhovaného zdrojového kódu realizovanej aplikácie.

This project describes the design of a mobile application for devices running on the iOS platform. The desired purpose of the application is for it to be able to control photographic equipment from a distance with the ability to check on its current state. It describes the options currently available and a description of the source code of the designed application.
Mobile application for remote control of photographic equipment
Keywords: objective-C; iOS; MVC; Arduino; časozber; fotografia; Bluetooth; vzdialená obsluha; objective-C; iOS; MVC; Arduino; timelapse; photography; remote control