Vyhotovení stavební výkresové dokumentace hospodářské části budovy v Mutěnicích - Hladký, Matúš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Diplomová práca sa zaoberá tvorbou stavebnej výkresovej dokumentácie pre objekt hospodárskej budovy v obci Mutěnice s využitím informačného modelovania budov v programe Autodesk Revit. Výkresy sú vypracované podľa normy ČSN 01 3420 na podklade laserového skenovania. V textovej časti práce je popísaný postup, od meračských prác v teréne, cez spracovanie mračna bodov, až po modelovanie budovy a priľahlého terénu a vyhotovenie požadovaných výstupov. Súčasťou teórie je vysvetlenie pojmu BIM a jeho použitie v súčasnosti. Výstupom práce je predovšetkým stavebná výkresová dokumentácia objektu.

The diploma thesis concerns of the creation of building design documentation of the agricultural building in Mutěnice with using building information modelling in Autodesk Revit. Drawings are made normative by ČSN 01 3420 and with using of the results of laser scanning. Text part contains description of whole process, starting with field survey and collecting data, throughout processing of point cloud, ending in modelling of the building and terrain surface and building design documentation creation. The definition and application of BIM on the present is attached to the theoretical part. Main output production data is the building design documentation.
The creation building design documentation of the agricultural part of the building in Mutěnice
Keywords: laserové skenovanie; mračno bodov; BIM; informačné modelovanie budov; Autodesk Revit; stavebná výkresová dokumentácia; laser scanning; point cloud; BIM; building information modelling; Autodesk Revit; building design documentation