Vzduchotechnika divadla - Lenhart, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Bakalářská práce je rozdělena do třech částí: teoretické, výpočtové, projektové. Teoretická část práce je zaměřena na systémy zpětného získávání tepla ve vzduchotechnice. Výpočtová a projektová část se zabývá návrhem teplovzdušného větrání, vytápění a klimatizaci divadla.

The Bachelor’s dissertation is divided into three parts: theoretical, computational and design. The theoretical part is focused on heat recovery systems in air condition. The computational and project part deal with the design of air ventilation, heating and air conditioning theater.
Air conditioning in the theater
Keywords: Teplovzdušné větrání; teplovzdušné; vytápění; klimatizace; divadlo; zpětné získávaní tepla; účinnost zpětného získávání tepla; regenerace; rekuperace; přímé rekuperační výměníky; nepřímé rekuperační výměníky; rotační regenerační výměník; přepínací výměník.; Hot air ventilation; air heating; air conditioning; theater; heat recovery systems; efficiency of heat recovery; regeneration; recovery; recovery exchangers direct; indirect recuperative heat exchangers; rotary regenerative heat exchanger; heat changeover.