Uplatnění matematických a statistických metod v řízení podniku - Davidová, Karolína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Diplomová práce se zaměřuje na systematické vyhodnocení a porovnání různých variant pro umístění nové výrobní jednotky. Využívá matematické a statistické metody, klade důraz na využití algoritmu, geografického informačního systému a časových řad. Obsahuje návrh na využití konkrétního typu dopravy.

This thesis focuses on the systematic evaluation and comparison of various options for the location of a new factory. It utilizes mathematical and statistical methods, focuses on the use of algorithms, geographic information systems, and time series. It includes a proposal for the utilization of a specific type of transportation.
Application of Mathematical and Statistical Methods in Company Management
Keywords: umístění výrobní jednotky; logistika; algoritmus; grafové algoritmy; časové řady; regresní analýza; GIS; životní prostředí; location of factory; logistics; algorithm; graph algorithms; time series; regression analysis; GIS; environment