Sledování objektů kamerou - Psota, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato práce se zabývá teoretickým popisem, návrhem a implementací programu pro sledování barevných objektů pomocí robota. Při zpracování obrazu je použit wrapper knihovny OpenCV - EmguCV. Aplikace komunikuje s robotem a navádí jej tak, aby sledoval zadaný barevný objekt. Program je implementován v jazyce C#

This work focuses on theoretical description, proposal and implementation of a program for coloured object tracking by a robot. Picture processing uses wrapper of OpenCV library - EmguCV. The application communicates with the robot and guides it to track a specified coloured object. The program is implemented in C# language.
Camera Based Object Tracking
Keywords: sledování objektů; robotika; HSV prostor; OpenCV; EmguCV; Surveyor; object tracking; robotics; HSV model; OpenCV; EmguCV; Surveyor