Shlukování slov podle významu - Bárta, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací modulárního systému pro analýzu textového korpusu a následné vyhledávání sémanticky podobných slov. Systém umožňuje stemming korpusu, uživatel si může zvolit z různých způsobů analýzy korpus (matice spoluvýskytu, LSA).

This bachelor's thesis deals with the design and implementation of a modular system focused on semantic similarity. System is able to stem the corpus and to analyze corpus in different ways - through coocurrence matrix or LSA.
Word Sense Clustering
Keywords: přirozené zpracování jazyka; sémantická podobnost; gensim; LSA; matice spoluvýskytu; natural language processing; semantic similarity; gensim; LSA; coocurrence matrix}