Metody sušení biomasy - Beran, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá biomasou a principem sušení tuhých látek, dále je zde podrobná rešerše sušáren biomasy a v závěrečné části práce je zhotoven bilanční výpočet bubnové sušárny a výpočet vlastností spalin.

This bachelor’s thesis deals with biomass and principle of drying solids, in next part there is a detail research of biomass dryers and final part of thesis deals with balance calculation of drum dryer and a calculation of flue gases properties.
Biomass drying methods
Keywords: Biomasa; sušení; sušárna; vlhkost; tepelná bilance; Biomass; drying; dryer; humidity; heat balance