Použití solárních kolektorů pro chlazení vnitřního prostředí obytných budov - Kněžínek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku použití atmosférických a vakuových solárních kolektorů v oblastech chlazení vnitřního prostředí obytných budov. Práce obsahuje podrobnější popis technologií chlazení poháněných teplem z fototermálních kolektorů. Okrajově se zabývá technologiemi chlazení poháněnými elektřinou. Poslední část práce je věnována realizovaným solárním chladícím soustavám.

The bachelor’s thesis is focused on problems using of atmospherical and vacual solar collectors for cooling in areas of inside residential environment. The thesis comprises detail description of cooling technology powered by heating from solar photothermal collectors. Marginally the thesis is concerned with cooling technology powered by electricity. Last part is devoted to implemented solar cooling installations.
Usage solar collectors for cooling of inside residential environment
Keywords: Solární chlazení; solární kolektory; technologie chlazení; realizované solární soustavy.; Solar cooling; solar collectors; cooling technology; implemented solar installations.