Zdanění elektronického obchodu a jeho role v mezinárodním daňovém plánování - Nováková, Kamila (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Bakalářská práce pojednává nejen o zdanění elektronického obchodu v mezinárodním měřítku, ale i o elektronickém obchodu obecně. Zabývá se zejména možnostmi mezinárodního daňového plánování, kde právě elektronický obchod hraje důležitou roli. Posláním práce je zpřehlednění teoretických přístupů a jejich aplikace na konkrétních případech.

The bachelor’s thesis treats the taxation of e-commerce in international standards. It deals with possibilities of international tax planning and the role of e-commerce. The main outcome will be the clarification of theoretical approaches and the practical application of this theory.
Taxation of e-commerce and its role in international tax planning
Keywords: Internet; elektronické obchodování; elektronické smlouvy; B2B; B2C; B2A; C2A; eGovernment; stálá provozovna; daň z příjmu; daňový domicil; daň z přidané hodnoty; daňová optimalizace; Internet; e-business; electronic agreements; B2B; B2C; B2A; C2A; eGovernment; permanent establishment; income tax; fiscal domicile; value added tax; tax planning