Analýza tržní ceny nemovitostí v příhraničních regionech (CZ-PL-SK) - Pazour, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Cílem bakalářské práce bude analyzovat vybraný segment realitního trhu v konkrétní lokalitě (CZ-SR-PL) a analyzovat faktory mající vliv na trh s nemovitostmi. Na základě shromáždění potřebných dat o dostupných nemovitostech a lokalitách jsou vytvořeny databáze, ve kterých jsou nemovitosti členěny dle typu, dispozice a velikosti lokality, ve které se daná nemovitost nachází. Z této databáze je dále vytvořený průměr tržní ceny pro danou lokalitu. Ve vyhodnocování hrají hlavní roli parametry nemovitosti, rozloha a občanská vybavenost dané lokality, které mohou mít vliv na výslednou tržní cenu nemovitostí.

The aim of the bachelor thesis will be to analyze a selected segment of the real estate market in a particular locality (CZ-SR-PL) and to analyze the factors influencing the real estate market. Based on the collection of the necessary data on available properties and locations databases are created, in which the properties are divided according to the type, layout and size of the location in which the property is located. The average market price for a given location is also created from this database. The main roles in the evaluation are the parameters of the properties, area and civic amenities of the site, which may affect the final market price of real estate.
Analysis of the real estate market price in border regions (CZ-PL-SK)
Keywords: Obvyklá cena nemovitosti; nemovitá věc; podlahová plocha; obytná plocha; analýza; příhraniční oblast; rodinný dům; bytový dům; byt; databáze; dispozice; lokalita; ocenění; cena obvyklá; průměr ceny; Česká republika; Slovensko; Polsko.; Usual real estate price; real estate; floor area; living area; analysis; border area; family house; apartment building; flat; database; disposition; location; valuation; usual price; average price; Czech Republic; Slovakia; Poland.