Webová aplikace pro sestavování menu restaurace - Ryšavý, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Cílem práce je značně zjednodušit proces tvorby denních menu vytvářených v restauračních zařízeních. Zvolený problém jsem vyřešil vytvořením webové aplikace SimpleMenu.cz . Aplikace umožňuje pohodlný import seznamu jídel, ze kterého poté pomocí přetažení jídel (drag and drop) lze jednoduše sestavit denní menu. To je poté možné exportovat do předem připravených šablon nebo formátu XML. Šablony jsou jednoduše formátovatelné ve Wordu. Při generování se využívá speciálních značek v dokumentech. Výsledku bylo dosaženo pomocí PHP frameworku Symfony. Funkcionalita rozhraní je zejména realizována v JavaScriptu. Vzhled byl navržen s využitím Bootswatch, nadstavby CSS frameworku Bootrap. Ke generování dokumentů se využívá PHP knihovny PHPword. Velmi důležitým faktorem při vývoji byla úzká spolupráce s uživateli, která pomohla iterativnímu vývoji vzhledu a funkčnosti aplikace. V této práci jsem vytvořil webovou aplikaci, která aktuálně šetří čas a nervy v brněnské restauraci Padagali. Přínosem je tedy nástroj, který je univerzálním řešením sestavení a exportu denních menu v restauracích.

The goal of this work is to simplify the process of creating daily menus, that are created in restaurants. I solved the chosen problem by creating a web application SimpleMenu.cz . The application allows convenient to import a list of meals. You can then easily compile a daily menu from the meals by using a drag and drop. This menu can be exported to formats defined by preparepared templates or XML format. Templates are easily formatted in Word. There have to be special tags in these templates to generate the documents. The outcome was achieved by using the PHP framework Symfony. The functionality of the interface is mainly implemented in JavaScript. The look was designed by using Bootswatch, an extension of the CSS framework Bootrap. The PHP library PHPWord is used for generating the documents. A very important factor of the development was a close contact with users, which helped the iterative development of the appearance and functionality of the application. In this work, I created a web application that currently saves time and nerves in Padagali, a restaurant in Brno. The benefit is therefore a tool that is a universal solution for compiling and exporting daily menus in restaurants.
Web App for Composing Restaurant Menu
Keywords: SimpleMenu; webová aplikace; denní menu restaurace; generování menu; uživatelské rozhraní; webdesign; uživatelské testování; PHP framework Symfony; Bootstrap; Bootswatch; JavaScript; jQuery; Dragula; MySQL; HTML/Twig; SimpleMenu; web app; daily restaurant menu; generating menu; user interface; webdesign; user testing; PHP framework Symfony; Bootstrap; Bootswatch; JavaScript; jQuery; Dragula; MySQL; HTML/Twig