Vyhotovení účelové mapy v okolí státního zámku v Dačicích - Pittauerová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou účelové mapy v okolí Státního zámku Dačice. Práce obsahuje informace o lokalitě, přístrojích, hlavních použitých měřických metodách a práci provedené před, v průběhu a po měření. Výsledná účelová mapa je vyhotovena v měřítku 1:500 ve 3. třídě přesnosti dle ČSN 01 3410 v souřadnicovém systému S-JTSK a výškovém systému Bpv. Mapa zachycuje stav lokality k přelomu srpna a září roku 2020.

This bachelor thesis deals with the creation of a thematic map of Dačice chateau surroundings. The thesis contains information about the location, the measuring instruments, the main measurement methods and the activity performed before, during and after the measurement. The final thematic map is made in scale 1:500 in the 3rd accuracy class according to ČSN 01 3410 in the coordinate system S-JTSK and the altitude system Bpv. The map shows the state of the locality at the turn of August and September 2020.
Mapping Survey of surroundings of the Dačice Chateau
Keywords: účelová mapa; tachymetrie; GNSS; zámek; Dačice; thematic map; tacheometry; GNSS; chateau; Dačice