Návrh kalkulačního přístupu pro vybrané portfolio - Klimentová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Bakalářská práce se zabývá kalkulačním systémem ve vybraném výrobním podniku. Specifikuje základní pojmy jako je kalkulace, kalkulační vzorec, kalkulační metody, které dále využívá pro praktickou část. Předmětem práce je rozbor kalkulační metody vybrané společnosti a návrh na její úpravu, aby co nejvěrněji odrážela skutečnost.

The bachelor thesis deals with costing system in selected manufacturing company. It specifies basic concepts such as calculation, calculation formula, calculation methods which are also used for the practical part. The subject of the thesis is an analysis of calculation method for the selected company and a proposal of costing calculation to faithfully reflect reality.
The Proposal Costing Approach for the Selected Portfolio
Keywords: kalkulace; kalkulace nákladů; kalkulační vzorec; kalkulační metoda; standardní náklady; výrobní společnost; calculation; costing; calculation formula; calculation method; standard costing; manufacturing company