Softwarově definovaná domácí automatizace - Stupka, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Práce popisuje vývoj a konstrukci systému pro automatizaci budov. V úvodu jsou popsány technologické části budov, ve kterých lze automatizaci využít, používané topologie instalace a běžně na trhu dostupné systémy. Druhá kapitola se věnuje návrhu hardwarových prvků systému. Popisuje výběr řídícího modulu Raspberry Pi 3, mikroprocesoru pro komunikační modul a slave moduly. Dále se zabývá popisem komunikačních rozhraní a návrhem periférií systému. Třetí a čtvrtá kapitola popisuje softwarové vybavení systému. Podrobně jsou popsány části firmwaru mikroprocesorů i způsob vytváření řídící logiky a vizualizace v řídícím modulu. Poslední kapitola popisuje konstrukci testovacího modulu a měření parametrů systému.

This thesis is about development and construction of systems for building automation. At the beginning it´s focused on usage of building automation. Short describe used topology of installation and available systems on the market. The second chapter is about designing of hardware’s elements systems. Then it’s describing control unit Raspberry Pi 3, microprocessors for communication and slave modules. For my thesis I am also engaged in interface communication and designing of I/O systems. The third and fourth chapter is describing software equipment’s of the system. The parts of microprocessor firmware and manner of control logic creating and visualization in control unit module are described in details. Last chapter contains the description of construction of testing module and measuring of system parameters.
Software Defined Home Automation
Keywords: STM32; STM32F4; STM32F0; Raspberry Pi 3; Raspberry Pi 7“; automatizace budov; Ethernet; RS485; vizualizace; MySQL; STM32; STM32F4; STM32F0; Raspberry Pi 3; Raspberry Pi 7“; building automation; Ethernet; RS485; visualization; MySQL