Implementace algoritmů zpracování obrazového rastru v FPGA - Široký, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
V této práci jde o nezvyklý pohled na implementaci grafických algoritmů v FPGA v kontextu počítačového vidění. Je zde možné najít informace o rastrovém obrazu a jeho zpracování, jeho segmentaci s využitím prahování a adaptitního prahování a také o platformách FPGA a DSP. Také je zde návrh konkrétní realize projektu v kameře Unicam2D a popis jiných možností realizace. Následuje popis implementovaných testů a demonstrace a diskuze jejich výsledků v závěru práce.

This thesis is about unusal view of implementation of graphic algorithms in FPGA in computer vision context. There are some informations about raster image and raster image operations, raster image segmentation usign threhsholding and adaptive thresholding and FPGA and DSP platforms. Next, there is a concept of the concrete project realization in the Unicam2D camera and description other ways of implementation. Next, there is a description of implemented tests with some demonstration followed by discussion of ressults in the end of the work.
Implementation of Raster Processing Algorithms in FPGA
Keywords: Rastrový obraz; Segmentace; Prahování; Adaptivní prahování; FPGA; UnicamD2; Raster image; Segmentation; Thresholding; Adaptive-Thresholdinf; FPGA; UnicamD2