Pracoviště termovize - Zeman, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Práce obsahuje přehled fyzikálních vlastností, týkajících se termovize a snímání infračerveného záření a podrobného popisu měřicí soustavy. Dále jsou zmíněny konkrétní příklady použití termovize v praxi. V druhé části práce je proveden průzkum trhu s termokamerami, včetně jednotlivých výrobců, modelů, jejich vlastností a cen. Termokamera, která byla pro tuto práci používána (Guide EasIR-4), je rozebrána podrobně. Závěrem práce je návrh několika úloh vhodných pro cvičení vyučovaných předmětů počítačového vidění, včetně konkrétního návrhu pracovišť a řešení, a návrh tří zadání pro bakalářské nebo diplomové práce, včetně ověření řešitelnosti.

This thesis contains an overview of physical principles concerning thermography and infra-red sensing, and a specification of a measuring instrument in a measurement system. Next, there are some particular examples of IR sensing applications. In the second part there is a thermal camera market research including individual manufacturers and models with their attributes and prices. There is a closer view of the thermal camera used for this thesis (Guide EasIR-4). In the end of the thesis there are some drafts of computer vision subject tasks (or practices), including workplace designs and solutions, and three task suggestions for bachelor or diploma theses including solution verifications.
Workstation with termo camera
Keywords: Termovize; termokamera; infrakamera; infračervené záření; termo; IR; teplo; počítačové vidění; teplota; Thermography; thermal camera; IR; infra-red; sensing; heat; temperature; computer vision