Rámy tenisových raket - Rajdlík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Cílem bakalářské práce je seznámení se s materiály používanými k výrobě rámů tenisových raket. Práce se zabývá postupným vývojem rámů od počátku tenisu až k současnému využití moderních technologií. Jsou zde popsány jednotlivé části rámů tenisových raket a požadavky, které jsou kladeny na konstrukci rámů včetně použitých materiálů. V praktické části jsou zkoumány dva různé vzorky tenisových raket, jejich rozdíly ve tvaru rámu a ve struktuře použitých materiálů.

This bachelor’s thesis deals with materials used for manufacturing of the frame of tennis rackets. The thesis informs about the frame of tennis rackets development, from the origins of tennis to these days, when there are modern technologies used. There are parts of the frame of a tennis racket and construction requirements defined. There are two samples of tennis rackets investigated and the both samples are compared with each other.
Frames of Tennis Rackets
Keywords: Tenisová raketa; rám tenisové rakety; grafit; tungsten; pevnost v ohybu; sweet spot; Tennis racket; the frame of a tennis racket; graphite; tungsten; bending stiffness; sweet spot