Univerzální systém pro správu obsahu v Ruby on Rails - Koriťák, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce se zabývá použitím webových frameworků při vývoji internetových aplikací. Popisuje systémy pro správu obsahu a požadavky na ně kladené. Srovnává vybrané zástupce webových frameworků a systémů pro správu obsahu. Cílem práce je implementace vlastního systému pro správu obsahu v prostředí frameworku Ruby on Rails. Systém má umožňovat snadnou publikaci dokumentů rozličných forem, podporovat jazykové mutace a umožňovat použití vlastních šablon vzhledu.

This paper introduces the reader into utilization of web application frameworks in web development. It describes Content Management Systems and demands on them. The goal of the thesis is to implement a new Content Management System using a Ruby on Rails framework. The system is required to faciliate a simple publication of documents in various forms. It should also provide multilingual environment and support custom interface templates.
Universal Content Management System on Ruby on Rails
Keywords: Web; framework; systém pro správu obsahu; Ruby; Ruby on Rails; Model-Pohled-Řadič; Web; framework; Content Management System; Ruby; Ruby on Rails; Model-View-Controller