Automatizace v divadelní jevištní technologii - Bartovičová, Slavomíra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Táto práce se zaobírá vizualizací divadelního jeviště. Popisuje jevištní techniku, jednotlivé komponenty a jich činnost a způsob jejího řízení a pohybu. Přibližuje pojem modelování a simulace, protože vizualizační software simuluje pohyb komponent. V rámci téhle práce byl implementován vizualizační software. Jeho návrh a implementace je popsaná v této práci.

This work deals with the visualization of the theater stage. Describes stage technique, the individual components, their activities and way of management and movement. Brings the concept of modeling and simulation, because visualization software simulates the movement of components. As part of this work was implemented visualization software. Its design and implementation is describes in this work.
Automation in Theatre Stage Technology
Keywords: jevištní technika; Google Sketchup; simulace; Ruby; řídicí systém; stage technique; Google Sketchup; simulation; Ruby; control system