Podvozky pásových rypadel a dozerů - Hampl, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem pásových podvozků rypadel a dozerů. V první části jsou definovány základní informace o pásových rypadlech a dozerech. Druhá část je věnována rozboru současné koncepce pásového podvozku rypadel a dozerů. Ve třetí části je pak porovnání používaných pohonných systémů a mechanismů s ohledem na účinnost, efektivitu a úspornost.

This bachelor thesis deals with the analysis of the tracked undercarriage of excavators and dozers. The first part defines basic information about the tracked excavators and dozers. The second part is devoted to the analysis of the current concept of the tracked undercarriage of excavators and dozers. The third part compares the used drive systems and mechanisms with regard to efficiency and economy.
Undercarriage of the tracked excavators and dozers
Keywords: dozer; rypadlo; pásové podvozky; hydrostatický pohon; hydrodynamický pohon; dozer; excavator; tracked undercarriage; hydrostatic drive; hydrodynamic drive