Způsoby ocenění nemovitostí ve Velké Británii se zaměřením na rodinné domy. - Banzetová, Diana (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2015)
Diplomová práce se zabývá trhem s rezidenčními nemovitostmi ve Velké Británii a jeho vývojem. V diplomové práci jsou popsány všechny používané metody oceňování ve Velké Británii, dále je zde popsán současný stav trhu s nemovitostmi, znalecká činnost a v závěru jsou podrobněji popsány metody používané pro ocenění rodinného domu. V příloze diplomové práce je vzorový znalecký posudek pro ocenění rodinného domu ve Velké Británii dle používaných standardů a metodik používaných při oceňování znalci a odhadci ve Spojeném království.

This thesis deals with residential real estate market in the Great Britain and its development. The thesis describes all evalution methods used in the Great Britain, it also describes the current state of the property market, expert work and in the end are described in detail the methods used for the valuation of the house. In thesis attachment is an exemplar of the evalution report for a house in the Great Britain according to the standards and the methodologies used by the evaluation experts in the United Kingdom.
Valuation of real estate in the UK, with a focus on family homes.
Keywords: metodiky oceňování; oceňování nemovitostí; rodinný dům; Velká Británie; porovnávací způsob; výnosový způsob; znalecký posudek; červená kniha; nabídka; poptávka; IVS; EVS; evaluation methodologies; evaluation of real estate; detached house; Great Britain; Comparative approach; income approach; expert opinion; red book; supply; demand; IVS; EVS