Finanční analýza vybrané firmy - Valihrachová, Lea (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Úspěšné řízení firmy je v době probíhající celosvětové hospodářské krize závislé na schopnostech managementu podniku a kvalitě informací, na základě kterých jsou vytvářena rozhodnutí. Finanční analýza nabízí celou řadu metod, které umožňují vyhodnotit situaci, ve které se podnik nachází a poskytnout tak základ pro efektivní řízení firmy. Výsledkem je potom zdravě prosperující podnik s pozitivními vyhlídkami do budoucnosti.

At the time of the ongoing global economic crisis, successful management of the company depends on the ability and experience of management and quality of information on which decisions are made. Financial analysis provides a number of methods that allows evaluate the situation in which a company is in order to provide the basis for effective business management. The result is a healthy company with a positive outlook for the future.
Financial Analysis of the Selected Firm
Keywords: Finanční analýza; rozvaha; výkaz zisku a ztrát; cash-flow; absolutní ukazatele; poměrové ukazatele; souhrnné indexy hodnocení; návrhy na zlepšení; Financial analysis; statement of financial position; statement of comprehensive income; cash-flow; absolute indicators; relative indicators; summarization indexes of evaluation