Experiment Influencer - Urbanová, Nikol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, 2024)
Ve své bakalářské práci se věnuji problematice fungování sociálních sítí a rychlé transformace běžných uživatelů v influencery. Součástí práce je dokumentace procesu, v rámci kterého budu aktivní na české influencerské scéně, přičemž v interakcích rozvádím otázky epigonství, pastiše nebo apropriace. Výstupem projektu je online identita prezentovaná na sociálních sítí a následně střihové video, které proces dokumentuje. Zabývám se v rámci rešerší žánry pseudodokumentu, mockumentu a manipluativních algoritmicky řízených narativů.

In my bachelor's thesis, I delve into the functioning of social networks and the rapid transformation of ordinary users into influencers. Part of the thesis involves documenting a process where I will be active in the Czech influencer scene, exploring questions of epigones, pastiche, and appropriation in interactions. The project's output is an online identity presented on social media platforms and subsequently, a edited video documenting the process. Within my research, I explore genres such as pseudodocumentary, mockumentary, and manipulative algorithmically-driven narratives.
Experiment Influencer
Keywords: pseudodokument; influencer; mockument; TikTok; experiment; pseudodocumentary; influencer; mockumentary; TikTok; experiment