Posouzení návrhu sanace tělesa železničního násypu - Vašina, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Součástí projektu „Kolejové úpravy v žst. Žďár nad Sázavou“ je sanace nevyhovujícího železničního náspu na trati Brno-Havlíčkův Brod. Předmětem práce je posouzení sanačních opatření v programu Plaxis 2D a seznámení se se základními typy sanací na tratích ČR.

Project „Kolejové úpravy v žst. Žďár nad Sázavou“ contains remedial works of inconvenient railway embankment between Brno-Havlíčkův Brod. This document is about appraisal of remedial works in software Plaxis 2D and with summary of basic remedial works in railways in Czech Republic.
Evaluation of the remedial works in railway embankment
Keywords: Železniční násep; Plaxis 2D; metoda konečných prvků (MKP); hloubkové zlepšování zemin; deep soil mixing; geobuňky; stabilita; navrhování pražcového podloží; deformace; únosnost; geotextilie; Railway embankment; Plaxis 2D; finite element method (FEM); vertical improvement of soil; deep soil mixing; geocells; stability; designing of railway bases; deformation; bearing capacity; geotextile