Indoor robot - mechanická konstrukce a silová elektronika - Maťas, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Práca je rozdelená do niekožkých logických celkov. V prvom je prebratá problematika mobilnej robotiky, konštrukcia, pohony a riadenie mobilných robotov. Ďalšie časti sa venujú postupne návrhom mechanickej konštrukcie robota, výpočtom požiadaviek na motory a návrhom typu pohonov. Nakoniec je navrhnutá riadiaca elektronika pre tieto motory spolu s programom pre mikropočítač.

The thesis is divided into several logical units. In the first part is described the topic of mobile robotics, construction, propulsion and control of mobile robots. Other parts are devoted to the design of robot’s mechanical structure, calculating the requirements for the proposed type of engines and drives. Finally, the control electronics for these engines is proposed, along with a program for microcomputer.
Indoor Robot - Mechanical Construction and Power Electronics
Keywords: mobilný robot; indoor robot; konštrukcia robota; krokový motor; riadenie motora; doska plošných spojov; mikropočítač; mobile robot; indoor robot; construction of robot; stepper motor; engine control; circuit board; microcomputer