Řízení CNC frézky - Cedrych, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
V práci jsou rozebrány možnosti modernizace řídícího systému frézky MAHO MH 500 C s přihlédnutím k současnému stavu stroje, k předpokládanému využití a k finančním možnostem. Práce se dále zabývá propojením stávajícího elektrického vybavení stroje s novým řídicím systémem. Navržená koncepce umožňuje plynulé obrábění ve třech osách a pozicování otočného stolu.

In this thesis is discussed the possibility of upgrading the control system of mill MAHO MH 500 C with regard to current condition of the machine, planned use and owner financial capacity. The thesis also deals about connecting existing electrical equipment with a new control system. The proposed design allows simultaneous machining in three axes and positioning rotary table.
Control of CNC mill
Keywords: CNC; MAHO; Philips 432; retrofit; řídicí systém; CNC; MAHO; Philips 432; retrofit; control system