Analýza a optimalizace procesu výroby vývojových vzorků - Hamr, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
V této diplomové práci jsou shrnuty základní poznatky o problematice výroby vývojových vzorků DPS. Důraz je kladen zejména na požadovanou kvalitu, která vychází z uvedených norem. Teoretická část obsahuje metodiku na hodnocení kvality neosazených DPS, na osazení a pájení, na sledování změn parametrů součástek za různých enviromentálních vlivů. Praktická část je realizována ve spolupráci s oddělením EEG na R&D Automotive Lighting Jihlava. Věnována je návrhu a vyhotovení vývojových vzorků, u kterých je následně vyhodnocena kvalita pomocí stanovené metodiky z teoretické části. Pomocí rentgenu, mikrovýbrusu a dalších metod jsou desky analyzovány a na základě výsledků jsou předána doporučení pro případné zlepšení.

This diploma thesis summarizes basic findings about issues of making development samples of PCB. The emphasis is especially on required quality which complies with mentioned norms. The theoretical section includes methodology for evaluating quality dismounted boards, assembling and soldering, parameters of components under different environmental circumstances. The practical part is carried out in cooperation with the department EEG in R&D Automotive Lighting Jihlava. It is dedicated to the design and the preparation of development samples where the quality is assessed according to given methodology from the theoretical part. PCB are analyzed by an X-ray, metallographic grinding and other methods. Recommendations are given and based on results for improvements.
Analyse and Optimise Production Process of Prototypes
Keywords: Led driver; IPC standardy; defekty; metalografie; rentgen; teplotní management; automotive prostředí.; LED driver; IPC standards; defects; metallography; an X-ray; temperature management; automotive environment