Kreativita, inovace a organizační kultura - Lahučký, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Diplomová práce se zabývá kreativitou, inovacemi a organizační kulturou. V teoretické části práce jsou definovány vztahy mezi těmito aspekty. V praktické části na základě provedeného dotazníkového šetření, vlastního pozorování a rozhovorů se zaměstnanci společnosti IBM Delivery Centre Central Europe Brno je vypracováno zhodnocení organizační kultury společnosti. A na základě zjištěných nedostatků jsou vypracovány návrhy, vedoucí ke zvýšení kreativity jedinců a týmů ve společnosti, zvýšení motivace zaměstnanců a celkově vylepšení organizační kultury společnosti.

The Diploma thesis is dealing with creativity, innovation and organizational culture. In the theoretical part are defined relationships between these aspects. In the practical part, based on a questionnaire survey, personal observation and interviews with employees of IBM Delivery Center Brno Central Europe an evaluation of organizational culture is created. And based on the identified deficiencies, the proposals leading to increased creativity of individuals and teams in the company, increased employee‘s motivation and improved overall organizational culture of the company, are made.
Creativity, Innovation and Organizational Culture
Keywords: Kreativita; inovace; organizační kultura; tým; týmová práce; pracovní prostředí; motivace.; Creativity; Innovation; Organizational Culture; Team; Teamwork; Working conditions; Motivation.