Zjednodušený parametrický model boční struktury - Smilek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Zjednodušený parametrický model boční struktury DP, Ústav automobilního a dopravního inženýrství, 2010, str. 117, obr. 130, přílohy 0 Problematika diplomové práce je určena nárazovými zkouškami Euro NCAP, jmenovitě bočním nárazem, při kterém dochází ke střetu boku vozidla s bariérou. Cílem je vytvořit zjednodušený parametrický model boční struktury tak, aby průběhy zatížení figuríny ve vozidle odpovídaly situaci ve velkém FEM modelu.

Simplified parametric model of vehicle side structure MT, Institute of Automotive Engineering, 2010, p. 117, fig. 130, appendices 0 This study´s motivation is based on Euro NCAP tests, especially side impact test, which consist of barrier impacting into vehicle side. Goal is to make simplified parametric model of vehicle side structure. The behavior of loads on dummy must be as identical as possible with big FEM model.
Vehicle Body Side Structure Simplified Parametric Model
Keywords: Euro NCAP; boční náraz; figurína EuroSID2; zjednodušený parametrický model; Euro NCAP; side test; EuroSID2 dummy; simplified parametric model