Moderní materiály v automobilovém průmyslu - Vaníček, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Práce je zaměřena na popis konvenčních a nekonvenčních materiálů, které jsou využívány ke stavbě automobilu. Jednotlivé druhy materiálů jsou řazeny dle šíře uplatnění a charakterizovány z hlediska vlastností a reálného využití. Konec každé kapitoly je věnován možným budoucím trendům.

This work is focused on the description of conventional and unconventional materials that are used to build a car. Individual types of materials are sorted according to their application and characterized in terms of properties and real use. The end of each chapter is devoted to possible future trends.
Modern Materials for Automotive Industry
Keywords: Automobil; karoserie; motor; baterie; podvozek; ocel; litina; hliník; kompozit; hořčík.; Car; body; engine; battery; chassis; steel; cast iron; aluminum; composite; magnesium.