Databáze SkillMatrix - Vorel, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato diplomová práce pojednává o vytvoření databázového informačního systému k doškolování zaměstnanců a výpočtu bonusů a jeho napojení na stávající personální systémy v prostředí společnosti Honeywell. V projektu je zohledněno řešení na úrovni mocného databázového serveru a maximální využití jeho schopností pro vývoj aplikace. Systém disponuje přístupovým oprávněním zahrnujícím několik uživatelských rolí a roli administrátora. Návrh systému je proveden v modelovacím jazyce UML. Implementace daného projektu je provedena na technologiích společnosti Microsoft. Systém je  obecně implementován ve 3 vrstvách: užívatelské rozhraní, databázová komponenta, databáze. Uživatelské rozhraní je realizováno ve skriptovacím jazyce ASP.NET 2.0, za využití moderních technologii ASP.NET AJAX 1.0. Databázová komponenta je implementována za pomoci jazyka Visual .NET C# a knihoven ADO.NET. Databáze je pak realizována v prostředí SQL Serveru 2000 s využitím procedurálního jazyka Transact-SQL. Nedílnou součástí projektu je i testovaní na zkušebních datech a nasazení do ostrého provozu na intranetu společnosti Honeywell.

This work deals with creation of database information system for employee training and bonus calculation with direct connection on existing personal systems in Honeywell production company. The project makes provision for solution on dynamic database server and maximal usage of its potentiality for application development. The system dispose of access privileges containing several user roles and role of administrator. The system concept is realized in UML modeling language. The implementation is realized on Microsoft technologies. The system is generally implmented in 3 tiers: user interface, database component, data base model. The user interface is implemented in ASP.NET 2.0 with utilization of ASP.NET AJAX 1.0 technology. The database component is implemented using object oriented language Visual .NET C# and ADO.NET classes. Data base is relized on SQL Server 2000 in Transact-SQL language. The integral part of the project is also testing on sample data and application in live business on Honeywells company intranet.
SkillMatrix Database
Keywords: SQL Server; ADO.NET; ASP.NET; Visual C#; ASP.NET AJAX; ERP; UML.; SQL Server; ADO.NET; ASP.NET; Visual C#; ASP.NET AJAX; ERP; UML.