Technologie výroby víka pro klimatizaci - Doležal, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Bakalářská práce se zabývá plošným tvářením, se zaměřením na základní práci tažení, jako je lemování. Cílem práce je návrh tvářecího nástroje pro výrobu víka klimatizace ze zadaného plechu. Byl proveden experiment k odstranění nežádoucí deformace příruby tohoto víka.

The bachelor thesis deals with sheet metal forming and it is focused on basic work, drawing - dimpling. The aim of the bachelor thesis is to design a forming tool for making the cover sheet of the specified air conditioning. There was conducted an experiment to eliminate an undesirable deformation of the flange of the cover.
Production technology cover for air-conditioning
Keywords: tváření; tažení; lemování; tažný nástroj; přístřih; víko; forming; drawing; dimpling; drawing tool; blank; cover