Nástroj pro generování low-rate DoS útoků - Kaiser, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Bakalárska práca sa venuje implementácii a problematike Low-rate DoS útokov, kde sa na základe týchto získaných informácií v priebehu zostavovania práce zostrojia generátory Low-rate DoS útokov s názvom NewShrew a LoRDAS. Čitateľ sa oboznámi všeobecne s problematikou DoS útokov, ich fungovaním a zneužívaním sieťovej komunikácie, kde sa následne tieto základne útoky rozdelia podľa charakteristiky ich priebehu a popíšu sa podrobnejšie Low-rate útoky. Po teoretickom úvode sa popíšu útoky NewShrew a LoRDAS, a zostavia sa generátory týchto útokov v programovacom jazyku Python. Následne sa oboznámi s metódami ich detekcie a obranných techník. Tieto útoky sa následne otestujú na konfigurovanej sieti. Výsledkom práce budú útoky NewShrew a LoRDAS, ktoré sa snažia zneprístupniť webový server, výsledky správneho nastavenia útokov a navrhnuté detekčné a obranné systémy.

The bachelor thesis is focused on the implementation and issues of Low-rate DoS attacks, where based on this information obtained during the compilation of the bachelor thesis, Low-rate DoS attack generators called NewShrew and LoRDAS are constructed. The reader will be introduced to the general issues of DoS attacks, their operation, and the exploitation of network communication, where these basic attacks will then be divided according to their network flow characteristics, and the Low-rate attacks will be described in more detail. After the theoretical introduction, the NewShrew and LoRDAS attacks are described. Subsequently, the methods of their detection and defense techniques will be introduced. Generators of these attacks are implemented in the Python programming language. These attacks will then be tested on test networks. The result of the thesis will be NewShrew and LoRDAS DoS attacks that attempt to make a web server inaccessible, results of correct settings of attacks, and also detection and prevention system are proposed.
Generator of low-rate DoS attacks
Keywords: Low-rate DoS; generátor Low-rate DoS; DoS; NewShrew; LoRDAS; aplikačné servery; RTO; Mechanizmus pomalého štartu; Low-rate DoS; Low-rate DoS generator; DoS; NewShrew; LoRDAS; aplication servers; RTO; Slow Start Mechanism