Výkonový zesilovač v pásmu L - Galajda, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Tato práce se zabývá návrhem výkonového zesilovače pro pásmo L. Návrh zesilovače je nejprve podložen nutným teoretickým základem problematiky VF výkonových zesilovačů. Po prostudování dostupných koncepcí výkonových zesilovačů je jako vhodný typ vybrán doherty zesilovač. Při jeho návrhu je brán ohled na linearitu a účinnost. K simulaci je použit program AWR. Zesilovač je následně realizován a jsou zjištěny jeho parametry. Naměřené výsledky jsou diskutovány a zhodnoceny. Tato práce předkládá kompletní návrh lineárního doherty zesilovače pro moderní komunikační systémy.

This work is focused on design of L band power amplifier. First, the design of the amplifier is substantiated by necessary theoretical basics of RF power amplifiers. Then, after comparsion of availible RF power amplifiers concepts, the doherty power amplifier is chosen as a suitable type. Design of the amplifier is focused on the linearity and efficiency. AWR design program is used for simulation of the amplifier. Amplifier is then realized and parameters are measured. Measured results are then discussed and evaluated. This work proposes design of the linear doherty amplifier for modern communications systems.
Power Amplifier for L Band
Keywords: Doherty zesilovač; výkonový zesilovač; lineární zesilovač; pásmo L; CREE; AWR; CGHV27030S; MMG3006NT1; Doherty amplifier; power amplifier; linear amplifier; L band; CREE; AWR; CGHV27030S; MMG3006NT1