Optimalizace provozu solárního systému určeného k ohřevu TUV školní jídelny - Doskočil, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Diplomová práce popisuje využití sluneční energie pro solárně tepelné systémy používané pro ohřev teplé užitkové vody TUV. Pojednává o velikosti dopadajícího slunečního záření na Zemi. Rozděluje jednotlivé typy solárních kolektorů pro ohřev TUV. Zabývá se monitoringem, vzdálenou správou takového systému a návrhem optimálního řízení používaného v této oblasti.

Masters’s thesis describes the use of solar energy for solar thermal systems used for domestic hot water heating. It is about the size of the incident solar radiation on Earth. Distributes various types of solar collectors for water heating. It deals with the monitoring, remote management of this system and the design of optimal control used in this area.
Optimization of the solar system designed for DHW school canteens heating
Keywords: Fuzzy; Ohřev TUV; Optimalizace; Solární systémy; Solární panely; Sluneční kolektory; Sluneční energie; Fuzzy; Water heating; Optimisation; Solar systems; Solar panels; Solar collectors; Solar energy