Baja SAE Vehicle Design - Hajdušek, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato diplomová práce popisuje koncepční návrh vozidla Baja SAE dle aktuálních pravidel organizace SAE. V úvodu je práce zaměřena na rešerši konkurenčních vozidel a následně na základě těchto na samotný návrh prvního vozidla Baja SAE v České republice. Celá práce je systematicky členěna do jednotlivých kapitol dle reálného postupu návrhu vozidla. Hlavní částí práce je návrh kinematiky náprav provedený v programu Adams a spolu s tím návrh rámu vozidla. Model celého vozidla je vytvořen v programu Catia V5 a navržené verze rámu následně podrobeny analýze torzní tuhosti a analýze napjatosti v programu Ansys.

This master’s thesis describes the design of the Baja SAE vehicle according to the applicable rules. In the beginning is the work focused on search competing vehicles and subsequently on design the first Baja SAE vehicle in the Czech republic. This thesis is systematically divided into chapters according process to the vehicle design. The main part of a master's thesis is design of axle kinematics in software Adams and frame design. The model was designed in Catia V5. The frame was analysed of torsional stiffness and stress in software ANSYS.
Návrh vozidla Baja SAE
Keywords: Baja SAE; nápravy; kinematika; rám; MKP; torzní tuhost; napjatost; Baja SAE; axles; kinematics; frame; MKP; torsional stiffness; stress