Extrakce textových dat z internetových stránek - Troják, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá dolováním textových údajů z webových stránek, přehledem možných programů a způsoby extrakce textu. Součástí je program, vytvořený v programovacím jazyku Java, který umožňuje získávat textová data z konkrétních webových stránek a ukládat je do xml souboru.

This work deals with text mining from web pages, an overview of available programs and its methods of text extraction. Part of this work is the program created in Java language, which allows text to obtain data from specific web pages and save them into XML file.
Extracting text data from the webpages
Keywords: Extrakce informací; získání textových dat z webu; problémy při extrakci dat; wrappery; Java program; Information extraction; text mining from Web pages; problems with extraction data; wrapper; the Java program