Regionální a strukturální politika EU - ekonomické a právní aspekty - Chytka, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Cílem diplomové práce na téma „Regionální a strukturální politika EU – ekonomické a právní aspekty“ je popis všech důležitých aspektů regionální politiky EU a představení této politiky v rámci zcela konkrétního dotačního projektu.

The aim of my thesis on the topic „Regional and structural EU policy – economic and legislative aspect“ is a description of all important aspects of Regional policy EU and the performance of regional policy in the context of a specific project.
Regional and Structural EU Policy - Economic and Legislative Aspects
Keywords: Regionální a strukturální politika EU; Evropské hospodářské společenství; Maastrichtská smlouva; Evropská unie; cíle regionální politiky; Subsidiarita; Evropská komise; Evropský parlament; Generální ředitelství pro regionální rozvoj; Evropská investiční banka; Strukturální fondy; Evropský fond regionálního rozvoje; Evropský sociální fond; HPD.; Regional and structural policy of the EU; European Economic Community; Maastricht Treaty; European union; Priorities of European regional policy; Subsidiarity; European Commission; European Parliament; DG Regio; European Investment Bank; Structural Funds; European Regional Development Fund; European Social Fund; GDP.