Pravděpodobnostní lokalizace mobilního robota - Kopečný, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Řízení pohybu, navigace a orientace robota v prostoru jsou problémy spjaté s vývojem mnoha robotů. Tato práce se zabývá především lokalizací ve smyslu orientace robota v prostoru, nicméně ani ostatní aspekty nejsou opomenuty. Cílem práce je konkrétně lokalizační algoritmus Monte Carlo, jehož přiblížením a aplikací na skutečného robota se zde budeme zabývat.

Motion control, navigation and sense of orientation of a mobile robot are tied to development of every mobile robot. This work concerns mainly about robot localization in the sense of orientation in space. Nevertheless, nor other aspects of mobile robotics are being omitted. Therefore, the goal of this work is to get familiar with Monte Carlo localization algorithm and apply this algorithm on a real robot.
Probabilistic Localization of Mobile Robot
Keywords: Robot; lokalizace robota; pravděpodobnost; Monte Carlo; simulace; hledání cesty; řízení pohybu; odometrie; sériové rozhraní; sériová komunikace; FITkit; Robot; localization of robot; probability; Monte Carlo; simulation; pathfinding; motion control; odometry; serial interface; serial communication; FITkit