Analýza pracovního kapitálu stavebního podniku - Havlínová, Andrea (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Bakalářská práce „Analýza pracovního kapitálu stavebního podniku“ se zabývá analýzou pracovního kapitálu ve vybraném stavebním podniku STAKO s. r. o. Cílem práce je rozbor jednotlivých složek pracovního kapitálu a faktorů, které ovlivňují jejich velikost. Teoretická část charakterizuje základní pojmy stavební podnik, výkazy účetní závěrky, kategorie pracovního kapitálu, faktory ovlivňující pracovní kapitál a přístupy řízení pracovního kapitálu. Praktická část analyzuje výroční zprávy a výkazy účetních závěrek oběžného majetku, vývoj struktury pracovního kapitálu a ukazatele aktivity a likvidity ve vybraném stavebním podniku v letech 2013-2017.

The bachelor’s thesis „Analysis of working capital of construction company” deals with the analysis of working capital in the chosen construction company STAKO s. r. o. The aim of the thesis is to analyze individual parts of working capital and the factors which influence their amount. The theoretical part characterizes the basic terms such as construction company, set of financial statements, categories of working capital, factors affecting working capital and approaches to management of working capital. The practical part analyzes the annual reports and the sets of financial statements of current assets, the development of structure of working capital, and the activity ratios and liquidity ratios in the chosen construction company during the years 2013 – 2017.
Analysis of working capital of construction company
Keywords: stavební podnik; oběžný majetek; pracovní kapitál; ukazatel aktivity; ukazatel likvidity; construction company; current assets; working capital; activity ratio; liquidity ratio