Tištěné izolační mezivrstvy - Olejníková, Marie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá přípravou a studií tištěných izolačních mezivrstev na bázi titaničitanu barnatého. Zkoumalo se složení inkoustových formulací a způsob depozice, které měly vliv na výsledné vlastnosti vrstev. Složení bylo optimalizováno pomocí typu přidaného pojiva. Tisk byl zprostředkován pomocí metody sítotisku. Charakterizace připravených vrstev byla provedena za použití kontaktní profilometrie a optické mikroskopie. Dielektrické vlastnosti vrstev byly následně analyzovány metodou impedanční spektroskopie.

This bachelor thesis deals with preparation and study of printed insulating interlayers based on barium titanate. The composition of ink formulation and method of deposition were investigated. The composition was optimised with the type of added binder. The printing was made using a screen printing method. Characterisation of prepared layers was made using contact profilometry and optical microscopy. Dielectric properties of layers were subsequently analysed using the impedance spektroskopy method.
Printed insulating interlayrs
Keywords: Titaničitan barnatý; izolační vrstvy; materiálový tisk; sítotisk; impedanční spektroskopie; Barium titanate; insulating layers; material printing; screen printing; impedance spectroscopy