Trakční pohon elektromobilu napájený vodíkovým palivovým článkem - Pokálený, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Tématem diplomové práce je trakční pohon elektromobilu s palivovým článkem. Zdrojem energie je vodíkový palivový článek o výkonu 2 kW. Trakční pohon je tvořen trojfázovým střídačem a trojfázovým asynchronním motorem. Hlavní částí této práce je vytvoření matematického modelu trakčního pohonu v programu Matlab-Simulink.

The topic of this diploma thesis is a traction drive of electrocar with fuel cell. The drive is supplied with hydrogen fuel cell with power of 2 kW. The traction drive consists of the three-phase DC/AC converter and the asynchronous machine. The main part of this work is a creation of the mathematical model of the traction drive in program Matlab–Simulink.
Electrocar traction drive supplied with the hydrogen fuel cell
Keywords: Elektrický trakční pohon; elektromobil; akumulátor; ultrakapacitor; vodíkový palivový článek; asynchronní motor; střídač.; Electrical traction drive; elektromobile; accumulator; ultracapacitor; hydrogen fuel cell; asynchronous machine; DC/AC converter.