Podnikatelský záměr pro prodej vína - Zborovská, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Cílem této bakalářské práce je vypracování podnikatelského záměru, který se zabývá prodejem vína z nové odrůdy révy vinné, která se nazývá „Marlen”. Teoretická část se týká oblasti podnikatelských plánů a způsobu jeho zpracování se zaměřením na danou problematiku. Praktická část se týká konkrétních opatření a nástrojů pro úspěšné sestavení podnikatelského záměru, jímž je zavedení prodeje nového vína do prodeje.

The aim of this work is to develop a business plan, which is engaged in sale of new wine grape varieties, called "Marlen". The theoretical part is in the field of business plans and the manner of treatment with a focus on the issue. The practical part includes specific measures and tools for a successful business plan, which is to establish sales of new wine into sales.
Business Plan for Wine Sale
Keywords: Podnikatelský záměr; marketingový plán; PEST analýza; analýza trhu; průzkum trhu; vinařský marketing.; Business plan; marketing plan; PEST analysis; market analysis; market research; wine marketing.