Rotační ovladač k počítači - Olivík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Tato práce popisuje sběrnici USB a konstrukci jednoduché HID periferie, připojující rotační enkodér jako ovládací prvek k počítači. Zahrnuje přehled vhodných mikroprocesorů, návrh zapojení, plošného spoje a mechanického uspořádání, vytvoření programu pro vybraný mikroprocesor, a programování ukázkového software na straně počítače.

This thesis describes the Universal Serial Bus and the development of a simple HID peripheral device, connecting a rotary encoder as a control element to the host computer. This paper includes an overview of suitable microprocessors, circuit design, PCB and mechanical design, creation of a firmware for the selected microprocessor, and programming of demonstration software on the PC’s side.
Rotary controller for PC
Keywords: USB; HID; rotační enkodér; PIC18; USB; HID; rotary encoder; PIC18