Náklady na jednotlivé fáze životního cyklu objektu - Černý, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Bakalářská práce se věnuje stanovení nákladů v jednotlivých fázích životního cyklu objektu. Jde o velice široké téma zachycující mnoho tematických celků. Teoretická část se zabývá stavebním objektem obecně, náklady na stavbu v jednotlivých fázích životního cyklu a tvorbou cen v České republice. V praktické části práce rozebírá především stanovení nákladů na provoz, údržbu, opravu a rekonstrukci stavebního objektu v průběhu jejího užívání. Celkový výpočet finanční náročnosti v jednotlivých fázích životního cyklu je shrnut v tabulce, která obsahuje vyčíslení jednotlivých fází životního cyklu objektu.

The bachelor’s thesis determines the costs of individual phases of a building’s life cycle. The thesis explores a very broad subject which entails a variety of topics. The theoretical part concerns itself with building in general, costs of individual phases of a building´s life cycle and pricing in the Czech Republic. In its practical part, the thesis primarily dissects determining costs for the utility, maintenance, repair and reconstruction of a building during its life cycle. The process for the calculation of the total sum of financial costs in individual phases of the life cycle is shown in a table, which contains the costs for individual phases of the building’s life cycle.
The costs of single phase of the building life cycle
Keywords: Stavba; ceny a cenotvorba; životní cyklus objektu; náklady životního cyklu; provozní náklady; funkční díly.; Building; prices and pricing; life cycle of the building; life cycle cost; operating costs; functional parts of building.