Podnikatelský plán pro založení agroturistického penzionu v Moravskoslezském kraji - Szymanik, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Diplomová práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení agroturistického penzionu v Moravskoslezském kraji. V první části jsou popsány pojmy a definice související s danou problematikou. Ve druhé části jsou zpracovány analýzy vnějšího a vnitřního prostředí, marketingový výzkum a analýza vlastních zdrojů a schopností. V třetí části je v návaznosti na tyto analýzy zpracován podnikatelský plán pro založení agroturistického penzionu.

The master’s thesis deals with the creation of a business plan to establish an agrotourist pension in the Moravian-Silesian Region. The first part describes concepts and definitions related to the given issue. In the second part the external and internal environment, own resources and capabilities are analysed and marketing research is performed. In the third part business plan to establish an agrotourist pension is processed based on these analysis.
The Business Plan for the Establishment of an Agro-tourist Pension in the Moravian-Silesian Region
Keywords: Podnikatelský plán; agroturistika; SLEPT analýza; Porterův model pěti sil; marketingový výzkum; SWOT analýza; Business plan; agrotourism; SLEPT analysis; Porter five forces model; marketing research; SWOT analysis